Door de informatie van je digitale meter, elektrische voertuig, zonnepanelen en andere slimme toestellen onder te brengen in dezelfde app volg je vandaag jouw verbruik al beter op dan ooit tevoren. In de toekomst zal Xenn je toestellen en elektrische voertuig zelf kunnen aansturen om op het ideale moment elektriciteit af te nemen.

Geen kWh maar echte prijzen

Vandaag al vertrekt Xenn van het principe dat het niet je kWh verbruik is dat relevant is maar wel wat je op het einde van de rit betaalt. Daarom vraagt Xenn je niet hoeveel een kWh volgens jou kost maar gebruikt Xenn de echte prijzen van jouw specifiek contract.

Energieverslinders

Met dit principe in het achterhoofd werkt Xenn nu al aan de toekomst om het mogelijk te maken om je energieverslinders automatisch aan te sturen. Xenn beseft net als jij dat die energieverslinders niet onmiddellijk op een stopcontact zullen aangesloten zijn, maar rechtstreeks op je verdeelkast.

Slim, eenvoudig en betaalbaar

Om het allemaal zo eenvoudig mogelijk en betaalbaar te houden investeert Xenn vandaag reeds in slimme technologie die het mogelijk maakt om bvb jouw elektrisch voertuig en warmtepomp direct uit te lezen en aan te sturen.

Op die manier zijn er geen vervelende kabels of dure bakjes nodig en blijft je flexibiliteit gegarandeerd. Wij gebruiken de bestaande internetverbinding van je zware toestellen om ze apart op te kunnen volgen en bij te kunnen sturen.

Xenn, 1 onafhankelijke app die

  • alles centraliseert en met jouw voorkeuren rekening kan houden
  • jouw actuele situatie rekening houdt:
    (heb je overproductie van je zonnepanelen of niet?)
  • met jouw contract rekening houdt
  • met dynamische tarieven kan werken