Vergelijk automatisch en in real-time je energiecontract

Xenn is een onafhankelijke app die real-time data ophaalt bij je energieleverancier. Zo kan je je echte verbruik opvolgen in euro’s en in kilowattuur en weet je perfect wat je kan verwachten voor je eindafrekening elk jaar.

vergeljik realtime je energiecontract

De Xenn app analyseert je verbruik en haalt automatisch de prijsinformatie op van je huidig contract bij je leverancier. Je hoeft dit dus zelf niet in te geven zoals bij andere onafhankelijke energie apps. Die data vergelijken we met contracten van andere leveranciers. Zo kunnen we je op een overzichtelijke manier tonen of je met een ander energiecontract kan besparen en hoe de prijzen van je huidig contract zich verhouden tot die van andere leveranciers.

De Xenn app werkt samen met een slim apparaatje dat je aan je digitale meter kan hangen. Deze “dongle” installeren is even gemakkelijk als een USB-stick aansluiten op je laptop.

Controle over je facturen

Xenn haalt op basis van je energieleverancier en je contract elke dag de werkelijke kosten op die je moet betalen per verbruikte kilowattuur. Zo kan je op elk moment zien of je verbruik in de huidige maand in lijn ligt met het voorschot dat je betaalt.

Als je verbruik hoger is dan wat je betaalt met je voorschotfacturen geeft Xenn aan hoeveel je exact zal moeten bijbetalen. Zo krijg je volledige transparantie over de eindafrekening die je kan verwachten elk jaar.

inzicht en duidelijkheid over je energiefactuur

(een voorbeeld uit het dashboard van de Xenn app)

krijg duidelijkheid over het capactiteitstarief met Xenn

(een voorbeeld uit het dashboard van de Xenn app)

Duidelijkheid over het capaciteitstarief

Hoeveel gaat het capaciteitstarief je extra kosten per maand? Moet je opletten met je piekverbruik?

Xenn geeft je een duidelijk overzicht over de pieken in je verbruik en hoeveel je extra zal moeten bijbetalen. Je kan dan zelf altijd beslissen of het de moeite is om een toestel uit te schakelen en je verbruik te spreiden of niet.

Verbruiken zonder zorgen

Xenn is je energie buddy. Dat wil zeggen dat wij het werk voor jou doen om alles op te volgen en je te informeren wanneer het nodig is.

Je hoeft zelf dus niet de hele tijd in de Xenn app te kijken hoe het nu met je piekverbruik gaat en of je voorschotten nog wel voldoende zijn. Als er iets gebeurt dat je aandacht vergt, geven we jou een duidelijke melding.

melding piekverbruik capaciteitstarief

(een voorbeeld van een notificatie van de Xenn app)

Hoeveel brengen je zonnepanelen nu echt op

(een voorbeeld uit het dashboard van de Xenn app)

Wat met zonnepanelen?

Zeker voor mensen met zonnepanelen is Xenn extra interessant. We gaven je hier eerder al aan dat we op basis van je energiecontract dagelijks je tarieven ophalen. Dat geldt ook voor je injectietarief. In onze app kan je niet enkel zien hoeveel je zonnepanelen momenteel naar het net injecteren, maar ook hoeveel je effectief verdiend hebt in euro’s.

Waarom zou je Xenn gebruiken en geen andere energie-app?

Er zijn heel wat verschillende apps op de markt aan het komen om je energieverbruik op te volgen. Een deel daar van wordt je aangeboden door de energieleveranciers zelf. De overige apps zijn net zoals Xenn onafhankelijk van je leverancier.

Wat Xenn uniek maakt als onafhankelijke app is dat we op basis van je contract bij je energieleverancier dagelijks je echte tarieven ophalen. Doorgaans moet je in deze apps zelf de prijs per kilowattuur ingeven. Deze prijzen kunnen maandelijks of zelfs dagelijks schommelen, afhankelijk van je contract. Ook voor het capaciteitstarief zal je bij andere apps vaak een melding krijgen over een hoog piekverbruik. Je ziet dan hoeveel die piek is, maar je hebt geen idee welke extra kost daaraan verbonden is. Daar ben je niet veel mee. Bij Xenn krijg je daar een duidelijke melding over. Je kan dan zelf beslissen of je bereid bent te betalen voor die piek of om in te grijpen in je verbruik.Je kan dus zonder moeite je energieverbruik en de pieken tot in detail opvolgen in euro’s in plaats van in kWh.

 

Ons voordeel ten opzichte van apps van je energieleverancier is dat we veel meer transparantie geven over je werkelijke kosten. Bovendien kan je in de Xenn app ook steeds de vergelijking zien tussen wat je betaalt bij je huidige leverancier en hoe zich dat vergelijkt tot andere contracten. Beslis je om van energieleverancier te veranderen? Dan hoef je niet van 0 opnieuw te starten met een nieuwe app, je blijft Xenn gewoon verder gebruiken. Zoals je ziet draait alles bij Xenn om transparantie, duidelijke informatie in euro én meer controle over je energiefactuur.

Hier komt nog een call to action

Met eventueel een korte tekst

en een button