Je energiefactuur is een kluwen en elk trimester verandert er wel weer iets aan. Dankzij Xenn weet je op ieder moment waar je aan toe bent en hoeveel je kosten zijn. Xenn volgt de meest recente tarieven op de voet op en toont je op ieder moment of je een goed contract hebt of niet.

Betaal niet teveel. Weet waarvoor je betaalt.

Energiefacturen zijn lastige papieren. Je krijgt vaak een berg tekst, cijfers en grafieken te verwerken op een pagina of 3, waarbij alleen de eerste pagina heel duidelijk is: die met het overschrijvingsformulier en hoeveel je moet betalen.

Maar is dat cijfer juist? En hoe kan je het nakijken?

Xenn helpt je.

Wij berekenen je energiefactuur tot in de kleine lettertjes opnieuw. Daarbij houden we rekening met jouw eigen energiecontract.

Heb je een variabele Endex 303 formule? Of een Epex spot average?

Jij hoeft dat Chinees niet te ontcijferen. Wij doen het voor je. Op elk moment updaten we onze berekening met je huidige verbruik en de laatste marktprijzen. Maar ook de wijzigingen aan de andere delen van je factuur, zoals de BTW of je capaciteitstarief. Zo weet je op elk moment wat je energiefactuur is.

We kijken ook naar de toekomst, en hoe je afrekening eruit zal zien. Zo kan je zelf bepalen of je voorschot aangepast moet worden. Daarbij houden we rekening met het feit dat je bijvoorbeeld meer in de winter verbruikt dan in de zomer, of dat je zonnepanelen hebt. Want je voorschot mag dan elke maand hetzelfde zijn, je verbruik is dat zeker niet. Dus in de zomer teveel betalen met je voorschot, wilt niet zeggen dat je op het einde van het jaar geld terug mag verwachten.

Dat marktprijzen voor energie op en neer gaan, hoeven we niemand meer uit te leggen sinds de energiecrisis in 2022.

Maar is je huidige contract nog wel goed?

Xenn volgt het voor je op, en laat je op ieder moment weten hoeveel je kan besparen als je zou wisselen van leverancier. Op basis van jouw verbruik en jouw huidige contract. Zo hoef je geen Vtest en Creg-scan te combineren om te weten waar je aan toe bent.